Bert Maertens liep stage bij Winsol

Winsol is specialist in zonwering, Outdoor Living, PVC en aluminium ramen en deuren, rolluiken, sectionale poorten, balustrades en raamdecoratie. Het bedrijf kreeg op 20 september bezoek van Vlaams parlementslid Bert Maertens. Een stagebezoek in eigen stad, want Bert Maertens is ook burgemeester van Izegem.

Dat lokaal ondernemerschap Bert Maertens nauw aan het hart ligt, werd meteen duidelijk toen het ging over de vele bouwprojecten in de regio. Na een uitgebreide en indrukwekkende introductie door CEO Xavier Costenoble werd Bert Maertens verwacht in de productiehal. Daar hielp hij mee met de productie van PVC en aluminium raamprofielen en deuren. Het belang van innovatie viel hem er enorm op.

Na een korte lunch vertrokken de mensen van Winsol met Bert Maertens naar hun productiesite in Aalter, waar hij kennismaakte met het productieproces van zonnewering.

Bert Maertens liep stage bij Winsol

05 oktober 2017

Bert Maertens op stage bij Winsol

26 september 2017

Bert Maertens op Vokastage bij Winsol

Na eerdere stages bij Barco, DHL, Durlet, PortConnect en Maselis, koos ik er dit jaar voor om dicht bij huis te blijven. Ik liep een dag stage in het ramen-, deuren- en zonweringsbedrijf Winsol in mijn thuisstad Izegem. Winsol is sinds 1876 een absolute vaandeldrager van de Izegemse en West-Vlaamse economie. Jules Windels begon toen als schrijnwerker een eigen bedrijf in houten rolluiken. Winsol ontwikkelde zich daarna tot een dynamisch bedrijf met intussen 140 jaar ervaring en een breed productengamma.

In de voormiddag stond, na een korte introductie en een aangename babbel met het management, een bezoek aan het bedrijf gepland. Ik kon het productieproces voor ramen in PVC en aluminium, sectionale poorten en rolluiken van heel dichtbij volgen. Respect voor de vakkennis van de Winsolmedewerkers! Plezant was ook de kennismaking met heel wat Izegemnaars die in het bedrijf aan de slag zijn. Na de rondleiding op de werkvloer ging het naar de showroom, waar ik de afgewerkte producten kon bezichtigen. 's Namiddags bezocht ik nog de vestiging van Winsol in Aalter, waar ik kennismaakte met de productie van zonwering.

Een heel aangename stagedag! Veel gezien, gehoord en geleerd. En bovendien ook al concrete plannen gesmeed voor een project om de anderstalige medewerkers van Winsol beter te integreren op de werkvloer en in Izegem. Wordt vervolgd.